• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 26, 2020

Jack

jack25-√•rige Jack (G√∂ran Stangertz) vill bli f√∂rfattare och inte sl√∂sa bort sitt liv som knegare; han h√§nger med sina polare (Kjell Bergqvist, √Ėrjan Ramberg), men en dag blir han f√∂r√§lskad. Ulf Lundells roman √§lskades av fler generationer √§n den ber√∂rda, men filmen √§r inte en klassiker att j√§mf√∂ra med boken, trots att regiss√∂ren gjorde den mer hyllade Polare √•ret innan tillsammans med Stangertz. Jan Halldoff f√•r fram den brinnande energi som finns inne i stackars Jack, men sk√•despelarna √§r det enda som √§r riktigt bra. Manuset k√§nns tr√∂gt och filmen blir trist.

1977-Sverige. 119 min. F√§rg. Regi: Jan Halldoff. Manus: Ulf Lundell, Jan Halldoff. Bok, musik: Ulf Lundell. I rollerna: G√∂ran Stangertz (Jack), Kjell Bergqvist (Harald), √Ėrjan Ramberg (Bart), Gunnel Fred, Tove Linde, Ingalill Rydberg… Gunilla Nyroos.

Trivia: Lundell själv kan skymtas i en restaurangscen.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.