• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 26, 2021

BĂ€st i Sverige!

VI TVÅ MOT HELA VÄRLDEN… I ALLA FALL MOT IDIOTERNA. 

bast_i_sverigeKombinationen Ulf Malmros-Peter Birro visade sig vara ganska lyckad; det hÀr Àr en bra film för barn och ungdomar, men Àven vuxna kan fÄ ut nÄgot av den. I fokus finns 10-Ärige Marcello (Ariel Petsonk) som kÀnner sig totalt vÀrdelös pÄ allt; saker och ting förÀndras nÀr han förÀlskar sig i en palestinsk flicka (Zamand HÀgg). Filmen handlar mycket om drömmar och frigörelse, men varje steg nÀrmare vuxenlivet visar att det kan vara minst lika komplicerat som barndomen. Bristen pÄ originalitet kompenseras med en hÀrlig, positiv stÀmning och barnen Àr extremt charmiga. 

2002-Sverige-Danmark. 90 min. FÀrg. Regi, klippning: Ulf Malmros. Manus: Peter Birro. I rollerna: Ariel Petsonk (Marcello Mancini), Michael Nyqvist (Giuseppe Mancini), Zamand HÀgg (Fatima), Anna Pettersson, Ralph Carlsson, Pontus StenshÀll.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.