• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 11, 2016

Kyss henne!

small_originalDen pressade teaterdirekt√∂ren Gravander (Thor Mod√©en) anst√§ller balettflickan Lisa (Annalisa Ericson); han r√§knar med att hennes pojkv√§n bankiren ska r√§dda teatern… men anar inte att relationen √§r ett missf√∂rst√•nd. Ibland lyckades Weyler Hildebrand riktigt v√§l med sina komedier; f√∂rlagan best√•r h√§r av tv√• olika filmer d√§r russinen har plockats och satts ihop till ett nytt verk, en traditionell fars med de f√∂rv√§ntade f√∂rvecklingarna och identitetsbytena. Mod√©en √§r suver√§n (han har en rolig scen d√§r han ska visa balettflickorna hur man dansar); Ericson och √Öke S√∂derblom f√•r tillf√§lle att retas lite med varandra.

1940-Sverige. 91 min. Svartvit. Regi: Weyler Hildebrand. I rollerna: Annalisa Ericson (Lisa Larsson), Thor Mod√©en (Gravander), √Öke S√∂derblom (√Öke Brenner), Eric Abrahamsson, Hj√∂rdis Petterson, John Botvid… Gustaf L√∂v√•s, Gaby Stenberg, Sigge F√ľrst, Hugo Bj√∂rne, Artur Rol√©n.

Trivia: Alternativ titel: Klackarna i taket. Manusf√∂rfattarna h√§mtade inspiration fr√•n filmerna Paradise for Two (1937) och Und wer k√ľsst mich? (1933).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.