• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 9, 2020

Naken

nakenEfter en svensexa vaknar Anders Karlsson (Henrik Norberg) upp i en trappuppgång, naken; det blir inte första gången det händer. Det är givetvis förutsägbart att totalsåga en lågbudgetfilm med väldigt låg humor, men det är helt omöjligt att inte göra det. Filmen inspireras av Måndag hela veckan (1993) och är häpnadsväckande usel. Alla skämt verkar vara skrivna av en femåring och det är svårt att sympatisera med den lätt idiotiske Anders. Fördomsfullt är det dessutom.

2000-Sverige. 98 min. Färg. Regi, manus: Torkel Knutsson, Mårten Knutsson. I rollerna: Henrik Norberg (Anders Karlsson), Lisa Kock (Maria Märtelbom), Martin Forsström (Pierre), Anna Järphammar, Dan Malmer, Ingela Sahlin… Tommy Johnson, Victoria Silvstedt, Tuva Novotny, Felix Herngren, Micke Dubois, Sissela Kyle.

Trivia: Filmen är baserad på en kortfilm som gjordes av Torkel Knutsson. Nyinspelad i USA som Naked (2017).

 

IMDb

What do you think?

1 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.