• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 12, 2016

Hip hip hora!

hiphiphoraSofie Hagström (Amanda Renberg), just fyllda 13, dricker för mycket på en fest och tuppar av; några elever drar av henne trosorna, tar bilder och sprider dem på skolan. Teresa Fabiks regidebut är en ojämn men sevärd skildring av mobbning. Hon ger oss offrets känslor och reaktioner samt vad som händer med vänner i hennes närhet. Det känns realistiskt, även om regissören undviker att göra filmen riktigt mörk, något som kanske hade gjort den mer gripande (och inte mindre nära verkligheten). Vuxna framstår ibland som lite väl naiva och okänsliga, men Renberg och Björn Kjellman är bra. 

2004-Sverige-Finland-Danmark. 90 min. Färg. Regi, manus: Teresa Fabik. Klippning: Sofia Lindgren. I rollerna: Amanda Renberg (Sofie Hagström), Ellen Fjaestad (Amanda), Linn Persson (Emma), Björn Kjellman, Filip Berg, Marcus Hasselborg.

Guldbagge: Bästa klippning.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.