• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 17, 2021

Miffo

miffoDen relativt nybakade prästen Tobias Carling (Jonas Karlsson) kommer till en förortskyrka och hoppas på att göra en insats; han lär känna rullstolsbundna Carola (Livia Millhagen), men deras romans blir inte lätt. Paret Lagerlöfs film låter diverse motsatser kollidera med varandra och det gör de på ett underhållande och intelligent sätt. Här finns en del riktigt starka scener, humor i skildringen av förorten och medelklasslivet, samt inte minst storartade skådespelarinsatser. Karlsson låter hela sin rollfigur darra av obeslutsamhet och Millhagen övertygar i en utmanande roll. Storyn är förutsägbar i grund och botten, men det gedigna hantverket kompenserar fullt ut.

2003-Sverige. 97 min. Färg. Widescreen. Producerad av Daniel Lind Lagerlöf, Susanne Lundqvist, Joakim Hansson. Regi: Daniel Lind Lagerlöf. Manus: Malin Lagerlöf. I rollerna: Jonas Karlsson (Tobias Carling), Livia Millhagen (Carola Christiansson), Ingvar Hirdwall (Karl Henrik), Kajsa Ernst, Liv Mjönes, Fyr Thorwald.

Sista ordet: “F√∂rst provfilmade vi p√• stockholmska. Sedan fr√•gade regiss√∂ren om jag hade n√•gon dialekt. D√• var det bara Carola.” (Millhagen om sk√•nska dialekten, Aftonbladet)

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.