• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 15, 2020

Polis polis potatismos

polispolispotatismosEn av seriens minst intressanta filmer lyckas inte ens skildra öppningen på ett tillräckligt spektakulärt sätt, trots att en ohederlig affärsman fräckt skjuts ihjäl mitt i matsalen på Malmöhotellet Savoy. Det är typiskt för filmen att gripandet av mördaren i slutet måste vara ett av de lugnaste i filmhistorien. Men storyn om importerat smittat blod är i grunden helt okej och vi bjuds även på två av seriens kanske roligaste scener, Rolf Lassgårds utskällning av två klantskallar till poliser samt ett oväntat telefonsamtal mitt i Kjell Bergqvists älskogsakt…

1993-Sverige-Tyskland. 90 min. F√§rg. Regi: Pelle Berglund. Manus: Pelle Berglund, Jonas Cornell. Bok: Maj Sj√∂wall, Per Wahl√∂√∂. I rollerna: G√∂sta Ekman (Martin Beck), Kjell Bergqvist (Lennart Kollberg), Rolf Lassg√•rd (Gunvald Larsson), Niklas Hjulstr√∂m, Ingvar Andersson, Tommy Johnson… Lena T. Hansson, Marie Richardson, Reine Brynolfsson.

Trivia: Gick direkt till videohyllan; se Brandbilen som försvann för en lista på seriens andra filmer.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.