• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 11, 2016

Klassfesten

VARF√ĖR MAN INTE VILL √ÖTERF√ĖRENAS MED SIN GAMLA KLASS, MEN √ĄND√Ö G√ĖR DET.

klassfestenSp√§nnande att tr√§ffa sina gamla klasskamrater igen, i kanske h√∂gst en halvtimme ‚Äď sedan √§r det stor risk att klassfesten sp√•rar ur. Alla faller tillbaka i sina gamla roller i klassen, ot√§cka s√•r √∂ppnas och supandet b√∂rjar. Bj√∂rn Kjellman √§r helt r√§tt som den gr√§sligt vuxne Magnus som kommer i kontakt med sitt ton√•riga jag p√• ett p√•tagligt s√§tt. Klassfesten och √•terf√∂reningen med sin ungdomsk√§rlek g√∂r att han v√§cks ur sitt medel-svenssonliv och l√•ter 35-√•rskrisen blomma ut fullst√§ndigt. Roligt, kreativt regisserat och den d√§r klassfesten k√§nns rysligt √§kta. Men nu har regiss√∂rsduon kanske skildrat tillr√§ckligt m√•nga livskriser.

2002-Sverige. 104 min. Färg. Regi, manus: Hannes Holm, Måns Herngren. I rollerna: Björn Kjellman (Magnus Edkvist), Inday Ba (Hillevi), Cecilia Frode (Lollo Edkvist), Oscar Taxén, Malena Engström, Jessica Forsberg.

Guldbagge: Bästa kvinnliga biroll (Frode).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.