• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 23, 2016

Jag dräpte

jagdrapteEn skildring av livet på ett svenskt sjukhus på 40-talet, en redogörelse som hamnar lite i skuggan av en märklig incident i operationssalen som slutar med en död patient. Han var en rival om kirurgens (Arnold Sjöstrand) hustru (Irma Christenson) och frågan är om läkaren tog livet av honom. Trots allvaret blir det lite humor också tack vare några färgstarka damer på en avdelning (med en chokladätande Tollie Zellman, till exempel). Mysteriet i centrum har sina ologiska inslag men blir en psykologisk krydda i en engagerande och riktigt välspelad lasarettsfilm; Anders Henriksson är utmärkt som den luttrade professorn. 

1943-Sverige. 86 min. Svartvit. Regi: Olof Molander. Manus: Toralf Sandö, Olof Molander. Pjäs: Victor Borg. I rollerna: Anders Henrikson (Hans Greger), Arnold Sjöstrand (Richard Cornell), Irma Christenson (Liv Cornell), Tore Lindwall, Gunnar Sjöberg, Alf Kjellin… Gunnar Björnstrand, Mai Zetterling, John Botvid.

Trivia: Nyinspelning av en norsk film från 1942.

4 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.