• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 14, 2016

I gult och blÄtt

UnknownI Elof Ahrles banala film om fotboll, flickor och studier möter vi blÄögde ”Jerka”, en student som Ă€lskar att sparka boll och som blir offer för skumraskspelet bakom idrotten. Filmens erfarna men goda sjĂ€l spelas av Ahrle som Ă€r överhuvudet för ”Jerkas” verkliga fotbollsfamilj; han röker sin pipa, sjunger nĂ„gra sĂ„nger och Ă€r allmĂ€nt gemytlig. Storyn Ă€r dock förutsĂ€gbar, gammal och enkel. För den som Ă€r intresserad av fotbollshistoria kan det dock vara kul att se den avslutande, verkliga matchen pĂ„ RĂ„sunda.

1942-Sverige. 101 min. Svartvit. Regi: Elof Ahrle. Bok: Carl-Adam Nycop (”I skottlinjen”). I rollerna: Elof Ahrle (Loffe Nilsson), Christian Bratt (Erik ”Jerka” Brenner), John Botvid (Niklas Pettersson), Gösta Cederlund, ”Kajan” Hjelm
 Julia Caesar, Artur RolĂ©n.

Trivia: Matchen pĂ„ RĂ„sunda spelades mot Danmark; lagets center (som ska förestĂ€lla ”Jerka”) Ă€r Gunnar Nordahl. Under matchens gĂ„ng kan folk som Gustav V, Per-Albin Hansson och Rit-Ola Garland beskĂ„das.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.