• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 4, 2016

Flickan i fönstret mitt emot

flickan_i_fonstret_mittemot_42En byggnadsarbetares (Elof Ahrle) kärlek till en förmögen skulptris (Sickan Carlsson) testas genom att hennes förvaltare gör honom rik; är han lämplig som äkta make? Georg Funkquist är kul som en snobbig inredningsarkitekt medan Carlsson och Ahrle själva lyckas med det traditionellt utmanande jobbet att vara ett kärlekspar man ska bry sig om. Historien är för enkel, men det är kul att se hur lik den är amerikanska Ombytta roller (1983). De musikaliska inslagen är för en gångs skull mer hörvärda än brukligt i liknande filmer.

1942-Sverige. 79 min. Svartvit. Regi: Nils Jerring. I rollerna: Sickan Carlsson (Ingrid), Elof Ahrle (Elof Boman), Dagmar Ebbesen (Fru Boman), Ludde Gentzel, Eric Abrahamsson, Georg Funkquist‚Ķ Hugo Bj√∂rne, Wiktor ‚ÄĚKul√∂rten‚ÄĚ Andersson, John Elfstr√∂m, Douglas H√•ge.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.