• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 26, 2021

Bränningar

Br‰nningar (1935) Filmografinr 1935/03Ivar Johanssons filmatisering är en högtidlig, mycket förutsägbar och humorbefriad historia om en ung ”superpredikant” (Sten Lindgren). Alla bybor faller för hans kraftfulla predikningar, men han lockas till förfall genom Ingrid Bergmans sexualitet. Märkligt att det bara krävs lite av Ingrids nakna hud för att allt ska rämna. Regissören utnyttjar landskapet till viss effekt som symbol för den gode och den vredgade guden, men ett löjeväckande pekoral blir det ändå. 

1935-Sverige. 70 min. Svartvit. Regi, klippning: Ivar Johansson. Bok: Per Vedin. Foto: Julius Jaenzon. I rollerna: Ingrid Bergman (Karin Ingman), Sten Lindgren (Daniel Nordeman), Tore Svennberg (Anders Nordeman), Bror Olsson, Carl Ström, Weyler Hildebrand… Wiktor ”Kulörten” Andersson, Holger Löwenadler.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.