• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 12, 2016

Het är min längtan

Het ‰r min l‰ngtan (1955) Filmografinr 1956/32Läkarstudenten Nina (Margit Carlqvist) gifter sig, blir både olycklig och med barn, och efter aborten träffar hon en ny man som inte vet något om henne. Svenskt skandaldrama som regissören Bengt Logardt försökte göra nutidsenligt och lite provokativt genom att ta upp det alltid känsliga ämnet abort. Carlqvist är helt okej som den blivande läkaren som går från naivitet till mognad, men handlingen hålls tyvärr banal (med den slarvige målaren och den belevade, ansvarsfulle läkaren som schabloner). Slutet känns mest ansträngt.

1956-Sverige. 102 min. Svartvit. Regi: Bengt Logardt. Bok: Ingrid Beije (”Saliga äro de ofruktsamma”). Sång: ”Het är min längtan” (artist: Lily Berglund). I rollerna: Margit Carlqvist (Nina), Alf Kjellin (Hans Falker), Bengt Logardt (Mikael Strömfors), Karl-Arne Holmsten, Ulla Sjöblom, Naima Wifstrand.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.