• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 19, 2021

Hem ljuva hem

DET SOM HAR H√ĄNT KAN MAN ALDRIG √ĄNDRA P√Ö.¬†

hem_ljuva_hemEn hyllad regidebut som stundtals tycks ha inspirerats av filmer som Handen som gungar vaggan (1992). Visst, det börjar med en obehaglig och skicklig introduktion av familjemedlemmarna (en gärningsman och två offer), men sedan spårar det ur när Michael Nyqvists fadersfigur får sitt straff för illdåden. Lyckligtvis hämtar sig filmen så småningom och utvecklas till ett utmanande drama om hämnd, rädsla och det kitt som binder samman en familj. Nyqvist ger en av sina bästa prestationer, men Anastasios Soulis berättarröst är ett sämre inslag och filmen är för ojämn för att beröra på djupet.

2001-Sverige. 101 min. Färg. Regi, manus: Dan Ying. I rollerna: Kristina Törnqvist (Sara Berggren), Michael Nyqvist (Kent Berggren), Anastasios Soulis (Stefan Berggren), Alexandra Rapaport.

 

IMDb

What do you think?

2 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.