• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 12, 2016

Hela hÀrligheten

2 KVINNOR, 2 MÄN, 4 KÄRLEKAR OCH 1 MISSFÖRSTÅND…

hela_harligheten_nyreleaseLiksom samma Ă„rs Under solen skildrar den hĂ€r underhĂ„llande filmen en man i 40-Ă„rsĂ„ldern som fortfarande Ă€r oskuld. HĂ€r Ă€r det en belĂ€st svensklĂ€rare som trots blygheten Ă€r passionerad, inte minst i sin lĂ€ngtan efter kassörskan i den lokala matbutiken – Tomas von Brömssen gör rollen till en av sina mest minnesvĂ€rda. Anna Wallander och Ia Langhammer Ă€r ocksĂ„ bra som kassörskorna som rĂ„kar dela pĂ„ samma skitstövel till karl. Regissörens visuellt mörka skildring av byn Ă€r en kreativ idĂ©, men balansen mellan humor och tragik i berĂ€ttelsen fungerar inte helt naturligt.

1998-Sverige-Danmark. 85 min. FÀrg. Widescreen. Regi: Leif Magnusson. Manus: HÄkan Lindhé. Foto: Ian Wilson. I rollerna: Tomas von Brömssen (Torsten Olsson), Mikael Persbrandt (Glenn Bengtsson), Anna Wallander (Vivianne), Ia Langhammer, Matar Samba, Wallis Grahn.

Guldbagge: BĂ€sta kvinnliga biroll (Langhammer).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.