• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 7, 2016

En vÄr i vapen

UnknownTiteln syftar pĂ„ vĂ„ren 1940 dĂ„ Tyskland ockuperade Norge och Danmark. Inte helt ovĂ€ntat fanns det en oro för att Hitler skulle bli smĂ„sugen pĂ„ att komplettera sin skandinaviska samling, sĂ„ beredskapen var hög. VĂ„r berĂ€ttelse koncentrerar sig pĂ„ tvĂ„ ynglingars strider mot varandra vid norska grĂ€nsen om bonddottern Inga Forsman (Bibi Lindquist). Erik ”Bullen” Berglund Ă€r nöjsam som den tjurige bonden, men George Fants och Kotti Chaves tĂ€vlan om det tĂ€cka könet engagerar knappast. Skildringen av soldatliv kĂ€nns schablonartad i Gunnar Skoglunds regi.

1943-Sverige. 83 min. Svartvit. Regi: Gunnar Skoglund. Foto: Åke Dahlqvist. I rollerna: George Fant (Kalle Andersson), Kotti Chave (Gustav Lind), Bibi Lindquist (Inga Forsman), Erik ”Bullen” Berglund, Gaby Stenberg, Ingrid Borthen
 Fritiof Billquist, Hampe Faustman, Georg Funkquist.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.