• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 25, 2020

Gossip

gossipSveriges kvinnliga skådespelarelit tävlar om att få gå i Greta Garbos fotspår som drottning Kristina i en stor Hollywoodproduktion. Colin Nutleys film liknar skådespelarmässigt en Robert Altman-rulle och alla dessa kvinnliga filmstjärnor excellerar sannerligen. Manuset försöker måla ett brett spektrum av skådespelarvärlden, och ibland blir det roligt. Särskilt Margaretha Krook är magnifik, men filmens syfte tycks mest vara att visa upp alla kändisar och den lider av ett klyschigt manus som måste ha krystats fram under inspelningen.

2000-Sverige. 134 min. Färg. Producerad, regisserad och skriven av Colin Nutley. I rollerna: Pernilla August (Molly Fisher), Helena Bergström (Stella Lindberg), Stina Ekblad (Eivor Pellas), Lena Endre, Ewa Fröling, Margaretha Krook… Marika Lagercrantz, Suzanne Reuter, Marie Richardson, Gunilla Röör, Harriet Andersson, Peter Andersson, Brasse Brännström, Peter Haber, Rolf Lassgård, Mikael Persbrandt, Johan Rabaeus, Johan Widerberg, Rikard Wolff, Roger Pontare.

Trivia: Ingen av skådespelarna visste under inspelningen vem som till sist skulle få rollen som Kristina.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.