• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 21, 2016

Sixten

N√ĄR GAV DU DIN PAPPA EN FRU SIST?

sixtenCatti Edfeldt begick sin regidebut med bra material i ryggen, d√• f√∂rfattaren Ulf Stark sj√§lv √∂verf√∂rde sin bok till manuskript. Det √§r en sympatisk och riktigt v√§rmande film om tre ungdomars f√∂retagsamma √§ventyr under sommaren ‚Äď det g√§ller att hitta en ny kvinna till 13-√•rige Sixtens pappa. Peter Viitanen √§r ganska charmig som den handlingskraftige grabben. Han och Hans Henriksson (som den lite slarvige busschauff√∂ren) har fint samspel som far och son. De som kan sin filmhistoria f√•r tillf√§lle att njuta av hyllningarna till m√§stare som Fellini och Widerberg.

1994-Sverige. 78 min. Färg. Regi: Catti Edfeldt. Manus, bok: Ulf Stark. I rollerna: Peter Viitanen (Sixten Antonsson), Hans Henriksson (Benny Antonsson), Jonas Magnusson (Jonte), Marie Thulin, Ing-Marie Carlsson, Kalle Stridbeck.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.