• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:September 13, 2021

9 millimeter

UnknownEfter 30:e november¬†(1995) och Vinterviken (1996) var det uppenbart att invandrarungdomars krock med vita svenskar hade blivit en liten filmtrend i v√•rt land. Under den h√§r f√∂ruts√§gbara filmens g√•ng f√•r vi f√∂lja yrkesbrottslingen Maliks (Paolo Roberto) slitning mellan ‚ÄĚkarri√§ren‚ÄĚ och relationen med flickv√§nnen, men manusets dramatik √§r f√∂r klich√©fylld. Sv√•rt att bry sig om ifall Malik ska h√•lla sig p√• den smala v√§gen eller inte. Talangerna bakom kameran ger dock intryck av att vara mer engagerad √§n sk√•despelarna, med tanke p√• det visuella uttrycket.¬†

1997-Sverige. 100 min. Färg. Regi: Peter Lindmark. Manus: Abou-Bakre Aalam, Peter Lindmark, Frank Ågren. I rollerna: Paolo Roberto (Malik), Rebecca Facey (Carmen), Abou-Bakre Aalam (Rico), Reuben Sallmander (Ruiz), Ivan Mathias Petersson… Mikael Persbrandt, Anna Järphammar.

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.