• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 7, 2020

Svensson Svensson – i nöd och lust

svenssonsvensson2Efter 30 års äktenskap börjar det knaka i fogarna rejält mellan Gustav och Lena Svensson (Allan Svensson, Suzanne Reuter); kanske kan en weekend på ett spa lyfta deras relation… Om tv-serien var perfekt familjeunderhållning är den här filmen mer för en publik som närmar sig pensionen. Miljöerna är vintermysiga, skämten harmlösa och så blir det lite fars av det hela när Peter Dalles figur, en fotbollslegendar, dyker upp. Att se huvudrollsinnehavarna igen, så bekväma i sina roller, är härligt… men det är synd att farsen inte får upp farten bättre.

2011-Sverige. 84 min. Färg. Regi: Leif Lindblom. Manus: Johan Kindblom, Tomas Tivemark. I rollerna: Suzanne Reuter (Lena Svensson), Allan Svensson (Gustav Svensson), Peter Dalle (Tommy Franzén), Torkel Petersson, Marie Robertson, Peter Schildt… Cecilia Frode. Cameo: Ralf Edström, Arne Hegerfors, Ronnie Hellström. 

Trivia: Storyn är baserad på en scenfars som Reuter och Svensson har spelat tidigare.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.