• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 4, 2021

Kurt Olsson – filmen om mitt liv som mej själv

kurtolssonTv-figuren Kurt Olsson blev till sist så populär att en film kunde motiveras. Här får vi hela bakgrunden, från födsel genom skolgång, värnplikt och arbetsliv… fram till dess att filmmakarna inte längre vet vad de ska hitta på och filmen spårar ur. Mycket är i sketchstil och skådespelarna är entusiastiska; Lasse Brandeby får fram en hysteri i Kurts far som gränsar till hjärtinfarkt, och Per Oscarssons biroll är suverän. Men ibland är det för mycket av det goda och som helhet blir det fasligt ojämnt. Ofta får kaos helt enkelt ersätta en brist på finess.

1990-Sverige. 94 min. Färg. Regi: Håkan Wennberg. Manus: Lasse Brandeby, Håkan Wennberg. I rollerna: Lasse Brandeby (Kurt Olsson/Olle Olsson), Hans Wiktorsson (Arne Nyström/Einar Nyström), Anki Rahlskog (Gudrun/Asta Olsson), Ulla Skoog (Gun), Med Reventberg, Agneta Danielson… Kent Andersson, Jörgen Mörnbäck, Lasse Kronér, Hans Rosenfeldt, Weiron Holmberg, Per Oscarsson, Stefan Ljungqvist, Anders Lönnbro.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.