• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 17, 2021

Dessa fantastiska smålänningar med sina finurliga maskiner

defaultbildSvensk Talfilm hade producerat alla Åsa-Nisse-filmer fram till 1964, men när de förlorade rättigheterna ville bolaget ändå mjölka de sista dropparna ur det framgångsrika konceptet. Lösningen bestod av två kavalkadfilmer med det bästa (hrmm…) ur serien. Den här var först ut, men effekten blir motsatt. Tagna ur sitt sammanhang visar bara scenerna tydligare hur idiotisk hela filmserien är. Ingen har heller tagit något ansvar för projektet, utan scenerna staplas bara på varandra.

1966-Sverige. 90 min. Svartvit. Regi: Ragnar Frisk.

Trivia: Följd av Sarons ros och gubbarna i Knohult (1968).

 

IMDb

What do you think?

1 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.