• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 17, 2021

Åsa-Nisse på jaktstigen

asanissejaktstigenNisse och Klabbarparn (John Elfström, Artur Rolén) jagar både älg och en retfull räv, men landsfiskalen lyckas till sist avslöja dem; Nisse kallas till vårtinget. Den andra filmen i serien fortsätter i samma spår som den första, även om några år tycks ha passerat; Emy Hagman och Bertil Boo har plötsligt barn i sex-sju-årsåldern. Den här gången är det inte bara Boo som sjunger, utan även Nisse och Eulalia (som plockar fram cittran) klarar struparna. Fina vårmiljöer, mycket löst ihophållen story.

1950-Sverige. 94 min. Svartvit. Regi: Ragnar Frisk. I rollerna: John Elfström (Åsa-Nisse), Artur Rolén (Klabbarparn), Helga Brofeldt (Eulalia), Bertil Boo, Emy Hagman, Ullacarin Rydén… Gustaf Lövås, Siv Ericks, Arne Källerud.

Trivia: Följd av Åsa-Nisse på nya äventyr (1952).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.