• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:September 23, 2020

Mastermind

mastermindSamtidigt som en kvinna hittas brutalt mördad i sitt hem, känner sig Kurt Wallander (Krister Henriksson) bevakad av någon. Den andra filmen som gick på bio i den här serien börjar lovande. Visst är det någon som har ögonen på Wallander, så man kan förstå varför han håller på att bli rejält paranoid. Spännande ibland, lite ruggigt också, men den avancerade hämndplan som har satts i verket är lite väl grandios. Att låta en viss storstjärna spela mördaren är ett misstag; han övertygar inte alls och den delen av castingen blir mest distraherande.

2005-Sverige-Danmark-Norge-Tyskland. 102 min. F√§rg. Widescreen. Regi: Peter Flinth. I rollerna: Krister Henriksson (Kurt Wallander), Johanna S√§llstr√∂m (Linda Wallander), Ola Rapace (Stefan Lindman), Douglas Johansson, Angela Kov√°cs, Mats Bergman… Stina Ekblad, Michael Nyqvist.

Trivia: Se Innan frosten (2005) för en lista på seriens övriga filmer.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.